Printer Friendly Version Kulturna saradnja Indonezije i Srbije @ 20 March 2018 06:25 AM

Memorandum o saradnji između Biblioteke „Fadli Zon" iz Indonezije i Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat" iz Srbije, u prisustvu predstavnika naše ambasade i indonežanskih medija potpisan je u Džakarti 12. marta.

U ime Biblioteke „Fadli Zon", Memorandum je potpisao prvi potpredsednik i zamenik predsednika Donjeg doma Parlamenta Indonezije Fadli Zon, a u ime Udruženja „Adligat" predsednik Viktor Lazić.

„Adligat" je formirao posebnu kolekciju knjiga i predmeta o Indoneziji u Beogradu u kojoj se već nalazi oko hiljadu publikacija.

Ambasador Republike Srbije Slobodan Marinković izjavio je da podržava inicijative koje vode zbližavanju dveju država, jer su pojedinci ti koji svojim aktivnostima mogu značajno doprineti razvoju kulturnih, bilateralnih i ekonomskih odnosa.

Fadli Zon se zahvalio na promociji Indonezije u Srbiji i jugoistočnoj Evropi i izrazio spremnost da donacijama knjiga i predmeta obogati zbirku koju „Adligat" formira u Beogradu. Prva donacija uručena je već tokom ceremonijalnog potpisivanja protokola o saradnji.