Printer Friendly Version Културна сарадња Индонезије и Србије @ 20 March 2018 06:24 AM

Меморандум о сарадњи између Библиотеке „Фадли Зон" из Индонезије и Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат" из Србије, у присуству представника наше амбасаде и индонежанских медија потписан је у Џакарти 12. марта.

У име Библиотеке „Фадли Зон", Меморандум је потписао први потпредседник и заменик председника Доњег дома Парламента Индонезије Фадли Зон, а у име Удружења „Адлигат" председник Виктор Лазић.

„Адлигат" је формирао посебну колекцију књига и предмета о Индонезији у Београду у којој се већ налази око хиљаду публикација.

Амбасадор Републике Србије Слободан Маринковић изјавио је да подржава иницијативе које воде зближавању двеју држава, јер су појединци ти који својим активностима могу значајно допринети развоју културних, билатералних и економских односа.

Фадли Зон се захвалио на промоцији Индонезије у Србији и југоисточној Европи и изразио спремност да донацијама књига и предмета обогати збирку коју „Адлигат" формира у Београду. Прва донација уручена је већ током церемонијалног потписивања протокола о сарадњи.